Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Rikshem köper mer i Umeå

Publicerad: 6 Mars 2017, 06:45

Foto: Dreamstime.

Efter att ha storsatsat i Umeå de senaste åren fyller Rikshem på beståndet genom förvärv av en samhällsfastighet med 48 lägenheter. Säljare är Seniorhusen Sverige.


Ämnen i artikeln:

RikshemUmeå

Rikshem köper en samhällsfastighet med 48 lägenheter i Umeå. Säljare är Seniorhusen Sverige.

De senaste åren har Rikshem storsatsat i Umeå. I november 2015 köpte bolaget 574 lägenheter av Akelius i staden, som en del av en större portfölj på 1 700 lägenheter i norr. I januari i år expanderade man ytterligare när man köpte 800 lägenheter i staden av Lerstenen, Areim och Blackstone.

Den nu köpta fastigheten, Fjällämmeln 23, har en total area om cirka 3 500 kvadratmeter och innehåller 48 lägenheter samt gemensamhetsytor, verksamhetsytor och personalutrymmen. Fastigheten är fullt uthyrd till Umeå kommun som bedriver ett äldreboende i lokalerna.

– Vi kompletterar nu vårt bestånd i Umeå med en samhällsfastighet i bra läge och som hyrs av kommunen. Att växa med samhällsfastigheter på utvalda tillväxtorter är en del i vår strategi och vi arbetar även för att ha en god fördelning mellan bostäder och samhällsfastigheter på de orter där vi verkar, säger Karl Vahlund, transaktionschef på Rikshem.

I och med affären har Rikshem nu tillträtt fyra förvärv under 2017 med en total transaktionsvolym om cirka 1,3 miljarder kronor.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

RikshemUmeå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.