Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem köper kommunala fastigheter i Kalmar

Publicerad: 24 september 2012, 11:58

På sin hemsida skriver Kalmar kommun att man överens om villkoren för en försäljning där Rikshem har lämnat det högsta budet. Den överenskomna köpeskillingen för fastigheterna, som består av äldreboenden och hyresbostäder är 506 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

KalmarRikshem

På sin hemsida skriver Kalmar kommun att man överens om villkoren för en försäljning där Rikshem har lämnat det högsta budet. Den överenskomna köpeskillingen för fastigheterna, som består av äldreboenden och hyresbostäder, är 506 miljoner kronor.

Köpeskillingen är 307,5 miljoner för kommunens fastigheter och 198,5 miljoner för Kalmarhems fastigheter. Preliminärt tillträde är november-december 2012. Befintliga hyresavtal för äldreboende förlängs med löptid 15 år.

Det framgår också att Rikshem AB och Kalmar kommun avsätter också vardera 5,5 miljoner för att tillsammans starta ett gemensamt utvecklingsbolag som till lika delar ska ägas av Rikshem och Kalmar kommunbolag. Syftet med bolaget är att främja besöksnäringen genom etablering av en internationell flyglinje eller flyglinjer till och från Kalmar Airport.

Redaktionen

Källa: Nyheter kalmar.se

Ämnen i artikeln:

KalmarRikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.