Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem köper för 720 miljoner

Publicerad: 28 juni 2013, 12:31

Helsingborg.

Rikshem har under drygt ett års tid förvärvat cirka 2 078 lägenheter i Helsingborg. Nu förvärvar Rikshem ytterligare 865 lägenheter från Helsingborgshem.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgHelsingborgshemRikshem

Helsingborgshem säljer 15 fastigheter med totalt 865 lägenheter i stadsdelarna Elineberg, Stattena och Eneborg för att finansiera en omfattande satsning på ny- och ombyggnation. Köparen är bostadsbolaget Rikshem. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 720 miljoner kronor.

– Helsingborg är en av de starkaste tillväxtorterna i Sverige. De har en duktig kommunledning och ett välskött allmännyttigt bostadsbolag, Helsingborgshem. Det innebär att vi med tillförsikt och med långsiktighet har investerat 2,8 miljarder på orten. Vi vill fortsätta att investera mer i Helsingborg, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Merparten av de fastigheter som nu byter ägare lät Helsingborgshem bygga på 60-talet. Företaget har som mål att bygga 1200 nya hyresbostäder samtidigt som 1600 av de befintliga lägenheterna ska renoveras.

– Helsingborg expanderar och vi vill göra framtidens Helsingborg till en ännu bättre stad att leva och bo i. Försäljningen av de aktuella fastigheterna ger oss en del av det kapital som vi behöver för att kunna satsa framåt. Genom den här affären kan vi vara med och bygga rekordmånga spännande hyresbostäder samtidigt som vi satsar på att öka underhållet och rusta upp de bostäder vi redan har, säger Jonas Hansson, vd Helsingborgshem.

Affären har skötts av affärskonsultfirman Navet AB. Själva överlämnandet sker vid olika tillfällen för att matcha Helsingborgshems behov av kapital i byggprojekten. Elinebergs fastigheter övertas av Rikshem den 1 november 2013, fastigheterna på Stattena och Eneborg lämnas över den 2 januari 2014. Fram till datumen för överlåtelse har Helsingborgshem fortsatt ansvar för fastigheternas skötsel och underhåll.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Rikshem, Helsingborgshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.