Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem köper för 1,1 miljarder

Publicerad: 10 februari 2016, 09:57

Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten.

Foto: Rikshem.

Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Rikshem har på ett drygt halvår förvärvat cirka 5 000 lägenheter i norra Sverige.


Ämnen i artikeln:

ÖstersundshemÖstersundRikshem

Rikshem  köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Rikshem har på ett drygt halvår förvärvat cirka 5 000 lägenheter i norra Sverige.

Sedan den 1 februari är Rikshem etablerat i Östersund och nu köper bolaget ytterligare 1698 lägenheter i 28 fastigheter om totalt 124 000 kvadratmeter av Östersundshem. De fastigheter som köps finns inom delar av Torvalla, på Körfältet, Odensala och Odenslund, fastighetsvärdet är satt till 1, 144 miljarder kronor.

I affären ingår att Rikshem åtar sig att bygga 300 lägenheter i Östersund. Utöver dessa lägenheter ska Rikshem och Östersundshem i ett gemensamt ägt bolag tillsammans bygga ytterligare 300 lägenheter.

– Vi har arbetat med att se på vilket sätt som vi kan finansiera den dubblerade nybyggnationen av hyresrätter i Östersundshem. Jag tycker det är bra att Rikshem med denna affär visar att de tror på och vill vara med om Östersunds tillväxt. Det är bra med flera fastighetsägare som bygger hyreslägenheter i Östersund, säger AnnSofie Andersson, kommunalråd (S) i Östersunds kommun.

Östersundshem

Slutgiltigt och formellt beslut kring försäljningen tas i Östersunds kommunfullmäktige den 17 mars. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den 1 juli.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Rikshem, Östersundshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.