Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem köper av Helsingborgshem

Publicerad: 24 oktober 2017, 10:57

Rikshem förvärvar bostäder av Helsingborgshem till ett värde av 204 miljoner kronor. Förvärvet omfattar 77 lägenheter och 7 radhus i Ringstorp i Helsingborg.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgHelsingborgshemRikshem

Rikshem förvärvar bostäder av Helsingborgshem till ett värde av 204 miljoner kronor.  Förvärvet omfattar 77 lägenheter och 7 radhus i Ringstorp i Helsingborg.

Helsingborgshems fastighetsförsäljning på Ringstorp är den andra och avslutande delen i försäljningsprocessen av cirka 650 lägenheter, som initierades av Helsingborgs stad under föregående år. Kapitaltillskottet på 204 miljoner ska användas för att finansiera Helsingborgshems och Helsingborg stads satsningar i bland annat stadens nordöstra stadsdelar.

– I många av Helsingborgs stadsdelar pågår ett omfattande förnyelsearbete med målet att fler ska hitta en bostad som passar i områden som är trygga och trivsamma för alla. Nu skaffar vi oss det ekonomiska kapital som krävs för att genomföra arbetet, säger Lars Hansson, styrelseordförande i Helsingborgshem, i ett pressmeddelande.

Navet har agerat rådgivare till Helsingborgshem i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.