Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem förvärvar i Uppsala

Publicerad: 18 oktober 2017, 11:11

Rikshem har förvärvat ytterligare en projektfastighet från Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB.

Ämnen i artikeln:

AngermannRikshemUppsala

Rikshem har tidigare i oktober förvärvat projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet i centrala Uppsala. Tillsammans omfattar Vård Södra och Vård Norra cirka 17 400 kvadratmeter. Attendo Sverige AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna.

Vård Södra omfattar cirka 8 300 kvadratmeter.

– Vård Södra blir tillsammans med Vård Norra vår största samhällsfastighet. Att växa med samhällsfastigheter på tillväxtorter är en del av vår strategi och med Attendo Sverige AB har vi en långsiktig hyresgäst. Kapellgärdet är ett spännande område som nu utvecklas och vi ser fram emot att få vara med och bidra till att skapa goda livsmiljöer för människor i Uppsala, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen, Rikshem.

Vård Södra beräknas vara färdigställd i oktober 2020 och Vård Norra i oktober 2019. Totalentreprenör är Veidekke Entreprenad AB.

Angermann har varit Fastighetsförädlarna i Mälardalens strategiska rådgivare när det gäller projektstruktur, uthyrning och försäljning.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev