Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem förvärvar för drygt 700 miljoner

Publicerad: 9 april 2013, 12:01

Rikshem förvärvar sex hyresfastigheter med 334 lägenheter i Västra Blombacka samt fem fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden. Den totala uthyrbara arean är cirka 55 000 kvadratmeter, varav cirka 26 700 kvadratmeter lägenheter.


Ämnen i artikeln:

RikshemSödertälje

Rikshem förvärvar sex hyresfastigheter med 334 lägenheter i Västra Blombacka samt fem fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden. Den totala uthyrbara arean är cirka 55 000 kvadratmeter, varav cirka 26 700 kvadratmeter lägenheter.

– Det är roligt att välkomna ett av Sveriges största privata bostadsbolag till Södertälje. Affären innebär att Södertälje får en engagerad och långsiktig partner som investerar i kommunen tillsammans med oss. Det ger oss utrymme att forsätta att satsa på infrastruktur i Södertälje samtidigt som vi kan minska lånebördan, säger Stefan Hollmark, koncernchef för Telge.

Köpet omfattar ett antal av Telge Bostäders hyresfastigheter i Västra Blombacka, Repet 3 och 4 samt Sållet 1 och 2 med adresserna Fjärilstigen 1-31 och 2-26 och Myrstigen 1-21 samt fem kommunala fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden, Mariekällgården, Ljung-backen, Glasberga, Artursberg och Wijbacken. Äldreboendena kommer även i fortsättningen att förvaltas av Telge Fastigheter.

– Södertälje kommun är en av de 55 tillväxtkommuner i Sverige där Rikshem gärna vill etablera sig som en långsiktig samarbetspartner inom områdena samhällsfastigheter och bostäder. Södertälje tillhör Stockholmsregionen som växer med 40 000 invånare per år. Jag tror att Södertälje har goda utsikter för framtiden och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att etablera oss här, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Rikshem, Telge

Ämnen i artikeln:

RikshemSödertälje

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.