Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Riksbyggen köper Skellefteå-portfölj

Publicerad: 12 april 2016, 07:56

Visionsbild över de 200 bostäder som ska byggas. Bild: Tema.

Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter av allmännyttiga Skelleftebostäder, som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ska bolagen dessutom bygga 200 nya bostäder i Skellefteå.


Ämnen i artikeln:

RiksbyggenSkellefteå

Tidigare i år har förvärvade Riksbyggen fastigheten Kapella 11 i Skellefteå (i hörnet Kanalgatan 31/Repslagargränd 4) som totalt kan komma att inrymma cirka 120 nya bostadsrätter

– Skellefteå är en högintressant ort för Riksbyggen och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt och vi är därför mycket glada för den strukturaffär vi genomfört med Skelleftebostäder, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Strukturaffären ser alltså ut som följer:

- Riksbyggen förvärvar tre områden med 544 lägenheter belägna i Klintfors, Sjungande Dalen och Kåge.
- Riksbyggen säljer fastigheten Omsorgen 1, Morö Backe, med 70 lägenheter till Skelleftebostäder.
- Skelleftebostäder och Riksbyggen ingår samarbete avseende utveckling av nyproducerade bostäder med centralt läge i kvarteret Strömsör. Strömsör blir en promenadvänlig stadsmiljö alldeles intill Skellefteälven. Byggstart för Strömsör är planerad till 2017 och inflyttning beräknas till 2020.

– Ett ökat bostadsbyggande är en förutsättning för att vi ska lyckas i vår strävan att bli 80 000 invånare i Skellefteå. Vi är därför mycket glada för den stora satsning som Riksbyggen nu gör i Skellefteå, både i egenskap byggherre för nya bostäder och som en långsiktig hyresvärd, säger kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman (S).

Tillträdesdag är den 1 september.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

RiksbyggenSkellefteå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News