Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Revelop förvärvar för 850 miljoner

Publicerad: 26 maj 2021, 09:00

Revelop förvärvar fastigheter i Göteborg och Skåne.

Foto: Revelop

Revelop, tidigare Profi, har förvärvat totalt 17 kommersiella fastigheter för 850 miljoner kronor. Fastigheterna förvärvas i åtta separata affärer och ligger huvudsakligen i Göteborg och Skåne.


Ämnen i artikeln:

Revelop

Fastigheterna utgörs till 50 procent av industrifastigheter, 30 procent av blandfastigheter och 20 procent kontor. De förvärvade fastigheterna omfattar totalt cirka 85 000 kvadratmeter lokalyta. 

– I linje med vår långsiktiga strategi ger de förvärvade fastigheterna oss möjlighet att förädla och utveckla på ett miljömedvetet sätt och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi ska investera väsentligt och ta fastigheterna ”från bruna till gröna”, säger Thomas Sipos, vd på Revelop, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Profi drar in 2 miljarder till ny fond

I utvecklingen av fastigheterna kommer Revelop även verka för detaljplaneändringar för att möjliggöra för nya, prisvärda bostäder. Dessutom planerar bolaget att öppna så kallade C/O-anläggningar, med flexibla kontor och co-working, i de fastigheter där det passar. 

– Vi driver för närvarande fem anläggningar enligt C/O-konceptet i Storstockholm. I och med förvärven kommer vi att öppna två nya C/O-anläggningar – en i Göteborg och en i Helsingborg, säger Thomas Sipos.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Revelop

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.