onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Revelop avyttrar industri- och logistikfastighet i Jordbro

Publicerad: 12 januari 2023, 06:00

Foto: Pressbild

Revelop avyttrar en nyligen färdigställd industri- och logistikfastighet på 13 000 kvadratmeter i Jordbro till Savills Investment Management. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetRevelop

R

Redaktionen


Under 2017 och 2018 förvärvade Revelop två intilliggande fastigheter med låg exploateringsgrad i Jordbro, Haninge. Sedan förvärvet har Revelop genom sammanslagning av fastigheterna skapat en byggrätt för industri- och logistikanläggning på totalt 17 000 kvadratmeter.

Under våren 2020 tecknade Revelop avtal med Ögrengruppen, som är en svensk producent inom kött och charkuterier, för att etablera en industrianläggning för livsmedelsproduktion på 13 000 kvadratmeter. Fastigheten Jordbromalm 6:17 förvärvas nu av Savills Investment Managements logistikfond.

Revelops totala investering, inklusive den ursprungliga köpeskillingen, uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

– Jag är mycket nöjd med teamets genomförande av det här projektet. Det manifesterar verkligen vår strategi att ta fastigheter från brunt till grönt. Det har varit en komplex process att omvandla två underinvesterade skjul till en industrianläggning med högsta möjliga ESG-profil. Byggnaden är helt anpassad till Ögrengruppen, som i nuläget är verksamma i nio byggnader, vilket skapar stora samordningsvinster och minskar verksamhetens klimatavtryck dramatiskt. Jag är glad att välkomna Savills IM som den nya långsiktiga institutionella ägaren, säger Thomas Sipos, koncernchef på Revelop i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev