Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rekordhög transaktionsvolym

Publicerad: 8 januari 2015, 18:05

DTZ uppger att transaktionsåret 2014 blev ett rekordår med en transaktionsvolym på 156 miljarder kronor, en miljard mer än vad som omsattes det tidigare rekordåret 2008.


Ämnen i artikeln:

DTZ

– Fastighetsmarknaden präglas av god tillgång på kapital till låg ränta, låg vakans och stabila kassaflöden. Direktavkastningen är högre än vad som motiveras av ränteläget. Då talar allt för fastigheter, vilket gett en hög omsättning under 2014. Inte mycket motsäger att vi får se en fortsatt god utveckling under 2015, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige, i ett pressmeddelande.
Enligt DTZ var de mest aktiva köparkategorierna under året noterade och onoterade fastighetsbolag, följt av institutioner och fonder. Även på säljsidan var fastighetsbolag och fonder aktiva. De börsnoterade fastighetsbolagen var de största nettoköparna. Sett till nationalitet var de svenska aktörerna fortsatt överrepresenterade med nästan 85 procent av det investerade kapitalet och närmare 80 procent av försäljningsvolymen.

Sett till olika fastighetssektorer var omsättningen av bostäder störst med 27 procent av kapitalet, följt av kontor med 25 procent.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.