Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Rejlers kvartalsvinst 1,9 miljoner

Publicerad: 30 Oktober 2014, 14:18

Rejlers-koncernen redovisar ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med ett rörelseresultat på 11,2 miljoner kronor för motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Rejlers

Rejlers-koncernen redovisar ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med ett rörelseresultat på 11,2 miljoner kronor för motsvarande kvartal ifjol och förklaringen till vinstminskningen ligger till synes i posten övriga externa kostnader som stiger med 24,5 miljoner kronor till 106,3 miljoner. Det är enligt bolagets delårsrapport verksamheten i Norge som tynger och tar man enbart den svenska verksamheten hamnar rörelsevinsten på 11,9 miljoner kronor. Rörelsemarginalen för koncernen är 0,7 procent men för den svenska rörelsen 5,1 procent.

Kvartalets finansnetto hamnar på 600 000 kronor och före skatt gör man således en vinst om 1,9 miljoner kronor.

Rejlers-koncernens balansomslutning uppgick vid kvartalsskiftet till 916,5 miljoner kronor och det egna kapitalet till 435,8 miljoner vilket innebär att soliditeten är 47,6 procent. Koncernens räntetäckningsgrad ligger på 2 gånger räntekostnaderna och kvartalets räntabilitet på sysselsatt kapital blev 0,6 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Rejlers

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.