tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Rapport: Låg vakansnivå och fortsatt tryck på hyresmarknaden

Publicerad: 8 mars 2023, 08:41

Croisette lanserar under onsdagen en marknadsrapport för industrisegmentet i Sverige. Rapporten kartlägger industrimarknaden i landet och täcker totalt över 128 miljoner kvadratmeter fördelat på 48 000 fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetCroisette

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


I rapporten presenteras veckovis trend på vakansnivåerna och det visar sig att vakansen på en aggregerad nivå i landet uppgår till endast 2,6 procent. Sedan början av 2022 har vakansen varit stabil utan större fluktuationer över året.

Läs också: Efter tvärniten – nu syns ett trendbrott för nyproduktion: ”Fler på visningarna”

Hyrestillväxten drivs primärt av nyproduktionen där i synnerhet B2C aktörer är tongivande vid nytecknande av kontrakt på högre nivåer. Trots ett tydligt skifte i avkastningsnivåer på grund av stigande inflation och räntor noteras ett alltjämt fortsatt högt tryck från investerarmarknaden där intresset för industrifastigheter kvarstår där både nationellt och internationellt kapital letar efter nya förvärvsmöjligheter.

– Vakansnivåerna är till stor del helt oförändrade sedan inledningen av 2022 och vi ser ett fortsatt tryck på hyresmarknaden med som fortsatt bidrar till hyrestillväxt. Vi marker även av ett starkt intresse hos investerarna inom segmentet, både från såväl nationellt som internationellt håll, kommenterar David Almqvist, Co-Head of Transactions, Croisette Real Estate Partner.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev