Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Randvikens portfölj växer i Malmö

Publicerad: 11 oktober 2018, 09:09

Randviken förvärvar en del av en fastighet under uppbyggnad i Hyllie, Malmö, där City Gross tecknat ett 12-årigt hyresavtal. Prislappen landar på 200 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

MalmöRandviken FastigheterHyllie

Byggnaden är under uppförande och färdigställande beräknas till årsskiftet 2020/2021. Den omfattar cirka 6 000 kvadratmeter.

– Förvärvet innebär att vi stärker vår position i Malmö. Vi ser tydliga fördelar ur ett förvaltningsperspektiv att ha en större volym i regionen. Det långa hyresavtalet med en stark motpart i kombination med en nybyggd fastighet passar väl in i Randvikens strategi att bygga en väldifferentierad portfölj med en mix av långa hyresavtal samt fastigheter med utvecklingspotential, säger Gustaf Segerborg, transaktionsansvarig på Randviken Fastigheter.

Säljare är ett bolag som ägs av ett investerarkollektiv strukturerat av Vault Investment Partners, som förvärvade projektet i Hyllie under 2017. Förutom handel innehåller projektet i Hyllie cirka 430 bostäder samt garage.

I och med förvärvet har Randviken nu förvärvat fastigheter för cirka 400 miljoner kronor under tredje kvartalet.

Tillträde sker vid projektets färdigställande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.