lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Ramavtal värt 6 miljarder

Publicerad: 14 december 2012, 07:42

Tre byggföretag erbjuds ramavtal om att leverera det nyckelfärdiga punkthuset SABOs Kombohus Plus, Lindbäcks byggnads AB, NCC AB och Skanska AB. Avtalet beräknas uppgå till 5000 lägenheter och ha ett värde om 6 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Kurt EliassonLindbäcks byggNCCSABOSkanska

SABOs Kombohus Plus är bransch- och intresseorganisationen SABOs konkreta bidrag till att pressa priserna på svensk byggmarknad. Ramavtalen avses att gälla från den 1 januari 2013 till den 31 december 2016.

– Vi har ställt höga krav på funktion och pris och jag är glad över att även de stora byggföretagen antagit utmaningen och att alla anbudsgivare gjort det på ett sådant utmärkt sätt. I gengäld kan SABOs medlemsföretag som professionella aktörer verksamma över hela landet erbjuda stora volymer i detta långa avtal, säger Kurt Eliasson, vd för SABO.

Ramupphandlingen har skett i form av en tävling där byggföretag förbinder sig att leverera ett punkthus i åtta våningar med fyra-fem lägenheter per våningsplan. Lägenheterna förväntas ha balkong eller uteplats och byggnaden ska ha en låg energiåtgång. Högsta fasta pris per kvadratmeter boarea: 13 000 kronor/kvadratmeter, exklusive moms, markarbeten och övriga byggherrekostnader.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev