tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Proptechbolag förvärvar konkurrent för att bli störst i Norden

Publicerad: 31 augusti 2022, 08:24

Pigellos grundare Filip Schröder COO, Tor Andersch CTO, Alexander Olsson CEO, Strifasts grundare Sune Karlsson och Fredrik Bjuvéus utvecklingsansvarig, tidigare vd. Foto: Pigello

I maj stärkte Pigello kassan med en ny finansieringsrunda. Nu köper uppstickaren inom proptech konkurrenten Strifast, ett steg i riktningen för att bli störst i Norden.

Ämnen i artikeln:

SvepetProptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Uppköpet faller sig helt naturligt i vår tillväxtmodell. Vi ser förvärvet som ett fördelaktigt samarbete för både oss, Strifast och samtliga kunder, säger Alexander Olsson, vd och medgrundare av Pigello. 

Tanken växte fram efter flera månaders kontakt med både kunder och medarbetare på Strifast för att gemensamt kunna utveckla produkten för de gemensamma kunderna. 

– Fredrik och Sune, grundarna av Strifast, besitter många års kunskap och erfarenheter som vi i Pigello kan dra nytta av i vår vidareutveckling av systemet. Samtidigt kan vi nu erbjuda ett modernt, öppet och webbaserat fastighetssystem till samtliga kunder som är redo för sin digitaliseringsresa, säger Olsson.

Läs även: Uppstickaren inom proptech fortsätter tillväxtresan 

Sune Karlsson förklarar varför lotten till slut föll på just Pigello.

– Vi har fått ett antal uppköpsförslag med åren, och vi ansåg att Pigello besitter det rätta teamet med den rätta produkten för att ge våra kunder fler valmöjligheter inför framtiden, kommenterar han.

Bolaget har i dag över 100 aktiva kunder inom både kommunal och privat sektor, varav en del använt Strifast-systemet i nästan 20 år.

– Självklart kommer Strifast att leva kvar och vidareutvecklas för de kunder som vill jobba vidare som vanligt. Men några har redan velat gå över till Pigello och för de kunderna kommer vi att bygga en koppling mellan systemen för att erbjuda en smidig övergång, säger medgrundaren Fredrik Bjuvéus.

Strifast har verkat på marknaden sedan 1998 och erbjuder ett windowsbaserat system för både ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning.

Mer om Pigello

• Ett bolag inom Software as Service, Saas, som grundades 2019.

• Sting, Proptech Farm, SF Ventures och AB Segulah är några som har backat upp bolaget finansiellt.

• Pigello är ett molnbaserat system som med hjälp av AI automatiserar förvaltningen och via öppna api:er tillåter integrationer av olika program mot fastighetssystem.

 

Källa: Pigello

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev