Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Prologis på väg köpa logistikfastigheter för 350 MEUR

Publicerad: 30 januari 2019, 07:57

Bild: Riksbanken

Det pågår en dragkamp om att köpa en portfölj värd omkring 350 miljoner euro från Logistikfastigheter Sverige som ser ut att vinnas av den amerikanska logistikjätten Prologis. Det rapporterade PropertyEU på tisdagen.


Ämnen i artikeln:

PrologisLogistikfastigheter i SverigeAlectaBockasjö

Det har varit stor konkurrens om portföljen och enligt uppgifter från marknaden väntas yielden landa en bra bit under 5 procent, skriver PropertyEU.

Portföljen, som uppges gå under namnet Project Ostium, består av 11 fastigheter från Västerås i norr till Helsingborg i söder med kluster i Stockholms- och Göteborgsregionen.

Projektet, som hanteras av Cushman & Wakefield, har inga vakanser och en uthyrningsbar yta om 294 500 kvadratmeter. De årliga hyresintäkterna ligger på 16,6 miljoner euro.

Logistikfastigheter Sverige bildades av Alecta och logistikutvecklaren Bockasjö år 2016 med syftet att inom fem år bygga upp ett större bestånd av logistikfastigheter i Sverige och andra delar av Skandinavien.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News