Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Profis vd om Bredden: ”Står inför en spännande utveckling”

Publicerad: 3 september 2019, 06:15

Thomas Sipos, vd på Profi, säger att Bredden står inför nya stora saker.

Foto: Profi / Andreas Jennische

Försäljningen av Bredden till Alecta ligger helt i linje med den långsiktiga affärsplanen för kontors- och retailplatsen utanför Stockholm, uppger Thomas Sipos, vd på Profi, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Thomas SiposAlectaProfi Fastigheter

Alecta har köpt hela kontors- och handelsplatsen Bredden i Upplands-Väsby av Profi Fastigheter i en miljardaffär. Försäljningen ligger helt i linje med den långsiktiga affärsplanen, uppger Thomas Sipos, vd på Profi, till Fastighetsnytt.

Det var i går som Fastighetsnytt kunde berätta att Alecta i början av juli köpte kontors- och retailparken Bredden i Upplands-Väsby norr om Stockholm från Profi Fastigheter i en affär som sannolikt tillhör årets största.

Ska sköta den aktiva förvaltningen
Nu kommenterar Thomas Sipos, vd på Profi Fastigheter, affären. Han skriver i ett mejl till Fastighetsnytt att det stämmer att Alecta förvärvat övriga investerares aktier och därmed är ensam ägare till Bredden.

– Profis uppdrag är fortsatt, precis som de senaste sex åren, att ansvara för den aktiva förvaltningen och utvecklingen av beståndet. Bakgrunden till ägarförändringen är att vi uppnått den ursprungliga affärsplanen, vilket innebär att övriga ägare planenligt avslutat sina respektive engagemang, uppger Thomas Sipos.

Står inför omfattande utveckling
Thomas Sipos skriver vidare att Alecta som ensamägare har den finansiella kraft som Breddens stundande utveckling kräver.

– Bredden står nu inför en spännande och omfattande utveckling, något som kräver mycket stora investeringar och genomförandekraft. Alecta är en optimal ägare att tillsammans med oss fortsätta det långsiktiga arbete som krävs för att göra Bredden till en levande stadsdel med flera tusen boende, besökande och arbetande människor.

Sverrir Thor / Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.