Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Profi säljer Kv. Caroli i Malmö

Publicerad: 8 Juni 2015, 17:09

Profi Fastigheter säljer handelskonceptet Kv. Caroli i Malmö till A Group Of Retail Assets Sweden AB (Agora).


Ämnen i artikeln:

AgoraMalmöProfi Fastigheter

Kv. Caroli består av den färdigutvecklade handelsfastigheten Carolus 32 och intilliggande Caroli Kyrka. Affären görs i bolagsform och Agora tillträder fastigheten idag, den 8 juni 2015.
Fastigheten är belägen i centrala Malmö, ett hundratal meter från Malmö Centralstation, och angränsar till de expansiva områdena Inre Hamnen och Innerstaden. Fastigheten omfattar 15 800 kvadratmeter lokalytor för handel samt 580 parkeringsplatser i garage. Profi Fastigheter förvärvade fastigheten 2006 som då även inkluderade 636 lägenheter och har sedan dess genomfört en omfattande fastighetsutveckling. Fastigheten har ett 50-tal hyresgäster, bl.a. ICA Malmborgs, Hennes & Mauritz, Lindex, Apoteket Hjärtat, Köttbaren, Gateau, Önska, Lekia och P-Malmö.

– Vi är mycket stolta över vad vi åstadkommit under våra 9 år som fastighetsägare. Bl.a. har vi genomfört en 3D-fastighetsdelning, utvecklat närområdet, investerat i en fullständig omdaning av handelsytorna och lanserat Kv. Caroli som en av Malmös modernaste handelsplatser. Vi är övertygade att Agora, som specialist på detaljhandelsfastigheter, kan fortsätta förädla Kv. Caroli till sin fulla potential och hitta en spännande användning av Caroli Kyrka, säger Thomas Sipos, Profi Fastigheter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Profi Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.