Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Profi köper från Starwood

Publicerad: 8 november 2016, 06:46

Fastigheten Tumba 7:150.

Profi Fastigheter förvärvar fastigheten Tumba 7:150 omfattande 80 000 kvadratmeter samt tomträtten till Borgarfjord 2, även känd som Nordic Forum.


Ämnen i artikeln:

Starwood Capital GroupSvearealTumbaKistaScius PartnersProfi FastigheterCushman & Wakefield

Profi Fastigheter förvärvar fastigheten Tumba 7:150 omfattande 80 000 kvadratmeter samt tomträtten till Borgarfjord 2, även känd som Nordic Forum.

Fastigheterna var en del av förvärvet från Starwoods köp av Sveareal, vilken var den största affären i Norden under 2015.

Fastigheten i Tumba omfattar lokalytor för bland annat kontor, utbildning och industri samt 23 hektar mark.  Största hyresgäst är Alfa Laval som bedriver verksamhet på fastigheten sedan 1960-talet.  Tongivande hyresgäster är utöver Alfa Laval, Riksantikvarieämbetet och Botkyrka Kommun.

Förvärvet genomförs i samarbete med Renger Investment Management (RIM), som också investerar i projektet. Samarbetet innebär vidare att Profi Fastigheter tillsammans med RIM kommer att driva och ansvara för det strategiska förvaltnings- och utvecklingsarbetet på fastigheten.

– Det här är ett jättespännande förvärv. Vi ser många möjligheter att utveckla fastigheten för befintliga verksamheter och parallellt driva det långsiktiga utvecklingsarbetet i linje med översiktsplanen för Tumba och med kommunens samhällsbyggnadsstrategi. Förvärvet är ytterligare ett led i att förstärka vår närvaro i södra Stockholm, där vi det senaste året gjort flera större förvärv om totalt 100 000 kvadratmeter, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter.

Fastigheten i Kista omfattar 44 000 kvadratmeter lokalytor för kontor samt cirka 1 000 p-platser i garage. Uthyrningsgraden uppgår till 50 procent.

Fastigheterna tillträds den 15 november och Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare i affären.

– De två fastigheterna har avyttrats av olika anledningar. För Tumba 7:150 har den initiala konceptualiseringen för bostadsutveckling nu genomförts, vilket resulterat i en värdeökning realiserad genom försäljningen. Borgarfjord 2 avyttras för att vi ska lägga ytterligare fokus på våra två kvarvarande kontorsbyggnader i Kista som båda har stor utvecklingspotential, kommenterar Mikael Freudmann, Partner på Scius, som varit asset manager åt Starwood Capital Group.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.