Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Profi förvärvar InfraCity

Publicerad: 8 mars 2013, 07:15

Profi har ingått avtal om att förvärva InfraCity i Upplands Väsby kommun, ett fastighetsbestånd på 190 000 kvadratmeter. Säljare är Orion European 2 Investment Sarl, en fastighetsfond som förvaltas av Orion Capital Managers.


Ämnen i artikeln:

Profi Fastigheter

Försäljningspriset uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor enligt uppgifter i Dagens Industri. Fastigheterna innehåller huvudsakligen detaljhandel, hotell, kontor och lager.

Vencom Property Partners överlämnar ansvaret för den fortsatta utvecklingen av InfraCity till Profi som en konsekvens av den ägarförändring som sker, efter att som partner och medinvesterare till Orion European 2 Investments utvecklat och förvaltat InfraCity under de senaste sju åren.

Profis ambition är att långsiktigt ytterligare utveckla InfraCity. Större hyresgäster i InfraCity är bland andra Scandic Hotel, Rusta, Kia, SATS, Barnens Hus, Mio Möbler, Mekonomen, EM Retail, Visma, ICA, Xerox, Cederroth och Max Hamburgare.

– Vi tror mycket på InfraCity. Förutsättningarna för områdets fortsatta tillväxt är attraktiva då det ligger mitt i Stockholms tillväxtkorridor. Som ett exempel kan nämnas att Bauhaus under 2013 öppnar ett 17 000 kvadratmeter stort varuhus som närmaste granne till InfraCity. Vi kommer att ta en aktiv roll i områdets fortsatta utveckling”, säger Staffan Olsson, vd på Profi.

Profi tillträder förvärvet i mitten av mars 2013.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Profi

Ämnen i artikeln:

Profi Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.