Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Profi anskaffar två miljarder till nytt investeringsbolag

Publicerad: 8 december 2014, 06:58

Profi Fastigheter har genomfört en kapitalanskaffning till ett nytt investeringsbolag, Profi IV,som tillförs drygt två miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Profi Fastigheter

Kapitalanskaffningen har genomförtsmed egen personal under hösten och målvolymen överträffades redan vid första, och enda, stängning i slutet av november.

Den övervägande delen av kapitalet kommer från tidigare investerare i andra Profibolag. Svenska investerare svarar för 85 procent, och norska investerare för 15 procent av kapitalet. Bland de större svenska investerarna återfinns Kåpan Pensioner Försäkringsförening, Sparinstitutens Pensionskassa (SPK), Postens Pensionsstiftelse, IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, Riksbankens Jubileumsfond och Skandinaviska Enskilda BankenPensionsstiftelse.

– Vi har i första hand vänt oss till tidigare investerare i Profi. Det är extra roligt att de som känner oss bäst har valt att kraftigt öka sina investeringar. I Profi IV finns även flera nya och erkänt professionella investerare. Vi är väldigt stolta över vårt investerarkollektiv, säger Staffan Olsson, vd Profi Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Investeringsinriktningen är kommersiella fastigheter med utvecklingspotential i Storstockholm.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Profi Fastigheter

Ämnen i artikeln:

Profi Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.