Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Prime Living hoppas på försäljningar

Publicerad: 18 december 2018, 07:19

Bild: Riksbanken

Prime Living förhandlar om försäljningar av tre fastigheter som bolaget hoppas kunna genomföra innan årsskiftet. Det meddelade bolaget strax innan börsens stängning på måndagen.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Fastigheterna som avses är Kornetten i Karlstad, Sjöstjärnan i Sollentuna och Gitarren i Göteborg. Dessa väntas sammanlagt inbringa en försäljningssumma om 120 miljoner kronor.

Prime Livings aktie handelsstoppades på måndagseftermiddagen efter att den stigit 80 procent under låg omsättning. Efter pressmeddelandet avancerade aktien ytterligare och stängde till sist upp 145 procent. På tisdagen vänder den dock ner 22 procent i den inledande handeln.

I slutet av november sade Prime Livings vd Hans Sandén till Fastighetsnytt att bolaget förhandlar om försäljningar och att det i bästa fall skulle kunna ske en affär innan jul. Samtidigt bedömde han risken för att processen fortsätter in i januari som stor.

Bolaget har vid flera tillfällen sagt att kassan kommer sina under andra halvan av december om nytt kapital inte tillförs.

Trots gårdagens aktierally så har Prime Living backat över 90 procent sedan i början av året. Den främsta orsaken är oro över bolagets prekära likviditetssituation.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.