Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

PM KLP

Publicerad: 14 maj 2009, 22:00

Norska KLP köper Radisson SAS Royal Viking Hotel i Stockholm
KLP Fastigheter AB har nu köpt fastigheten Pennfäktaren 12 på Vasagatan 1 mitt i centrala Stockholm av RBS Nordisk Renting. Leimdörfer har varit säljarens rådgivare i denna transaktion…


Ämnen i artikeln:

KLP Fastigheter

Källa: Pressmeddelande KLP Fastigheter, 2009-05-15

Norska KLP köper Radisson SAS Royal Viking Hotel i Stockholm

KLP Fastigheter AB har nu köpt fastigheten Pennfäktaren 12 på Vasagatan 1 mitt i centrala Stockholm av RBS Nordisk Renting. Leimdörfer har varit säljarens rådgivare i denna transaktion.

I större delen av fastighetens ca 26400 kvm inryms det femstjärniga Radisson SAS-hotellet Royal Viking Hotel.

“Vi är mycket nöjda över att ha kommit över denna fina fastighet. Den passar utmärkt in i den portfölj vi vill bygga upp i Sverige och dess belägenhet alldeles intill Arlanda Express och Centralstationen med gångavstånd till Stockholms många attraktioner och shoppinggator gör det till ett av stockholms absolut bästa lägen för hotell”, säger KLP Eiendoms Vd Steinar Manengen i en kommentar.

“Vi har ägt Royal Viking Hotel sedan 1994 och det känns nu mycket bra att en långsiktig och professionell fastighetsägare som KLP Fastigheter förvärvar detta attraktiva och framgångsrika hotell”, säger Reinhold Geijer, VD i RBS Nordisk Renting och chef för RBS Nordic Region. “KLP är dessutom en viktig kund och samarbetspartner till RBS inom ramen för vår verksamhet med nordiska finansiella institutioner.”

KLP äger sedan tidigare sex hotell i Norge och ett i Sverige (Malmö). Förvärvet av Pennfäktaren 12 är KLP Fastigheters andra investering i Sverige. Planen är att bygga upp en svensk portfölj. På 4-5 års sikt planerar KLP att bygga upp ett bestånd med fastigheter för 5-7 miljarder i Sverige, primärt i Stockholm. Främst kontor men även köpcentrum och hotell är intressant och i framtiden kommer även utvecklingsprojekt att i ingå i portföljen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

KLP Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.