Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

PM KLP Fastigheter

Publicerad: 4 mars 2009, 23:00

KLP Fastigheter tillträder hotellfastighet i Malmö
KLP Fastigheter AB har tillträtt fastigheten Fasanen 5 på Kaptensgatan 1 i centrala Malmö. Förvärvet skedde sommaren 2008 från Diligentia och är det första som KLP har genomfört i Sverige…


Ämnen i artikeln:

Skandia FastigheterKLP Fastigheter

Källa: Pressmeddelande, KLP Fastigheter AB

KLP Fastigheter tillträder hotellfastighet i Malmö

KLP Fastigheter AB har tillträtt fastigheten Fasanen 5 på Kaptensgatan 1 i centrala Malmö. Förvärvet skedde sommaren 2008 från Diligentia och är det första som KLP har genomfört i Sverige.

Fastigheten har genomgått en större ombyggnad från kontor till hotell. Hyresgäst är hotellkedjan Stay At och anläggningen i Fasanen, som nyligen invigdes, är företagets andra och största etablering i Malmö med 243 rum. Fastigheten omfattar cirka 13600 kvm.

KLP Fastigheter AB är ett helägt dotterbolag till det norska KLP Eiendom AS, en av Norges största fastighetsägare med en fastighetsportfölj som värderas till ca 27 miljarder svenska kronor. KLPs fastighetsbolag, som återfinns i Norge, Danmark och Sverige, omfattar tillsammans mer än 1,2 miljoner m2 föredelat på kontor, butiker, köpcentrum, hotell, bostäder och mark. En målsättning är att fastigheter i Sverige och Danmark inom några år ska stå för ungefär 30 procent av det totala fastighetsinnehavet i koncernen. KLP Eiendom är i sin tur helägt av KLP Forsikring, ett av Norges största livförsäkringsbolag, som förvaltar en förmögenhet till ett totalt värde av ca 250 miljarder svenska kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.