Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Platzer säljer till Balder i Göteborg

Publicerad: 19 september 2019, 09:23

Bild: Riksbanken

Platzer har avyttrat två handelsfastigheter på Backaplan i Göteborg till Balder. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 368 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterPlatzer Fastigheter

Platzer har avyttrat två handelsfastigheter på Backaplan i Göteborg till Balder. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 368 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Backaplan är under utveckling och arbetet med en ny detaljplan med bostäder, handel och kontor pågår. De sålda fastigheterna väntas i den kommande detaljplanen få ett omfattande inslag av bostäder. Utvecklingen av stadsdelen beräknas vara färdigställd 2030 och kommer då inrymma bostäder för cirka 10 000 människor.

– Vi vill inte äga handelsfastigheter som kommer att rivas till förmån för bostadsutveckling, men vi bidrar gärna i utvecklingen av Backaplan och Frihamnen när det gäller den kommersiella delen. Försäljningen av de båda handelsfastigheterna skapar bättre förutsättningar för Balder att ta ett helhetsgrepp om den nya detaljplanen för Backaplan, säger P-G Persson, vd på Platzer i pressmeddelandet.

Frånträde sker den 1 oktober 2019.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.