Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Platzer köper Studenternas Hus

Publicerad: 27 april 2016, 11:36

Platzer förvärvar fastigheten Lorensberg 62:1, mer känt som Studenternas Hus, av Göteborgs Universitet, som samtidigt har tecknat hyresavtal för hela fastigheten.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterGöteborgCBREGöteborgs Universitet

Bakgrunden till affären är att Göteborgs Universitet vill skapa ett studentcentrum för Göteborgs studenter. Då universitet inte får äga fastigheter krävdes en försäljning.

Fastigheten omfattar cirka 4 500 kvadratmeter och har i affären åsatts ett fastighetsvärde om cirka 50 miljoner kronor. Tillträde sker den 1 juni.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Platzer och studenternas företrädare utveckla och skapa ett flexibelt hus som kan bli en ny och fräsch mötesplats för alla studenter, säger Jörgen Tholin, universitetsdirektör Göteborgs Universitet.

Kårhuset uppfördes av Göteborgs högskolas studentkår och invigdes 1932. 1965 uppfördes en tillbyggnad. Våren 2014 gjordes en utredning som rekommenderar att det ursprungliga huset ska anpassas för de studentrelaterade behov som föreligger idag och att den del som uppfördes i mitten av 60-talet demonteras för att ge plats åt en byggnad för studentboende.

– Vi är idag den största ägaren av kontorslokaler i staden och är därför beroende av Göteborgs framtida välmående, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter. Förvärvet av Studenterna Hus ger oss möjlighet att öka Göteborgs attraktivitet för studenter. Förhoppningen är att studenterna stannar kvar i Göteborg efter sin utbildning, vilket innebär att organisationer i högre grad kan hitta rätt kompetens samt att fler företag startas. Detta gynnar näringslivet, staden och i slutändan även oss.

CBRE var säljarens rådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.