Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Platzer köper anrikt hotell i centrala Göteborg

Publicerad: 1 september 2020, 11:18

Henrik Axelsson är affärsutvecklingschef på Platzer.

Foto: Marie Ullnert

Platzer köper det gamla hotellet av AFA Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterAFA FastigheterGöteborg

Det göteborgsbaserade fastighetsbolaget köper den drygt 7 000 kvadratmeter stora fastigheten, Inom Vallgraven 54:11, för 402 miljoner kronor. Samtliga ytor är uthyrda till Elite Plaza Hotell. 

Hotellet ligger på Västra Hamngatan 3 i centrala Göteborg. Byggnaden uppfördes 1889. 

- Att få möjlighet att köpa denna anrika fastighetsklenod är något vi är mycket glada över. Förvärvet är en del i vår strategi att stärka vår position i CBD i Göteborgs innerstad, säger Henrik Axelsson, affärsutvecklingschef på Platzer. Hyresavtalet med Elite Plaza Hotell är långsiktigt, och de har visat att de står stabilt även i en orolig tid.

Säljaren, AFA Fastigheter, säger att fastigheten ligger dem varmt om hjärtat, men att man säljer för att minska andelen hotell i portföljen.

 – Det är med visst vemod vi säljer vår pärla i Göteborg, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter. Skälet till att vi säljer är att vår hotellandel har blivit för stor då vi under senaste åren avyttrat både kontor och bostäder.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och tillträds den 30 september 2020.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.