Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Planerar att sälja 1 100 bostäder

Publicerad: 31 mars 2017, 12:30

Linköping.

Foto: Claes Lundkvist/Linköpings kommun.

Stångåstadens styrelse har beslutat att sälja sammanlagt cirka 1 100 bostäder i olika stadsdelar. Runt 450 är studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

Bakgrunden till beslutet är att Stångåstaden vill stärka ekonomin och minska lånedelen. Ett av kraven är att köparen inte ska vara etablerad i Linköping idag. I affären ingår också ett åtagande om att bygga 300 bostäder.

– Jag ser bara vinnare i den här affären. Stångåstadens hyresgäster drar självklart nytta av att bolaget får en starkare ekonomi med minskad skuldsättning. Dessutom får Linköping fler nyproduktionsprojekt och samtidigt en ny stark fastighetsägare med höga krav på en bra förvaltning, säger Jan Österlind, styrelseordförande i Stångåstaden

Försäljningen befinner sig i en första fas och det är inte klart vilka som kommer att få köpa fastigheterna. Bolaget uppger att förutom krav på nyproduktion, en fråga som kommer att behandlas av samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun, ska köparen även ha ett gediget förvaltningsarbete med bland annat bosociala satsningar.

De aktuella fastigheterna finns i Ryd, Berga (Hovetorp), Lambohov och Ryds Allé.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

LinköpingStångåstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News