Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Peabs och Skistars bolag utökar portföljen i pisterna

Publicerad: 13 april 2022, 11:49

En av de tre fastigheterna som Skiab köper av Skalpasset Fastigheter är Ski Lodge Skalspasset, om 27 lägenheter.

Peabs och Skistars gemensamägda bolag Skiab Invest förvärvar tre fastigheter och en byggrätt i Vemdalsskalet i Härjedalen. Säljer gör bolaget Skalpasset Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

PeabSvepet

Förvärvet omfattar restaurang Passet, Ski Lodge Skalspasset (27 lägenheter) och Bergsgården (17 lägenheter), samt en byggrätt i Vemdalsskalet som ligger cirka 10 minuter norr om Vemdalen by, i Härjedalens kommun. 

Totalt uppgår den uthyrningsbara ytan till cirka 4 000 kvadratmeter och den angränsade byggrätten omfattar cirka 7 000 BTA. Tillträde sker den 1 juli.

Säljer gör bolaget Skalpasset Fastigheter: 

– Vi på Skalspasset Fastigheter har varit drivande i Vemdalsskalets utveckling i nästan 20 år. Affären med Skiab och SkiStar ser vi som ett positivt och naturligt steg för områdets fortsatta utveckling, säger Gunnar Forss, delägare i Skalspasset Fastigheter. 

Det var i maj i fjol som Peab och Skistar ingick avtal om att bilda bolaget Skiab. Med denna affär kommer Skiab äga sju aktivitetshotell och lodger i Trysil, Hemsedal, Sälen och Vemdalen, där Skistar sköter driften. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

PeabSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.