Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Peab vinnare efter köprekommendation från Kepler Cheuvreux

Publicerad: 11 Maj 2018, 07:02

Foto: Peab

Peab stiger som mest 6 procent på fredagen och handlas kring tremånadershögsta efter en köprekommendation från Kepler Cheuvreux.


Ämnen i artikeln:

Peab

Peab stiger som mest 6 procent på fredagen och handlas kring tremånadershögsta efter en köprekommendation från Kepler Cheuvreux.

Enligt rådgivningsfirmans analytiker Albin Sandberg är Peab numera mer inriktat mot mindre och mer lätthanterliga projekt, vilket minskar risken att bolaget tar sig vatten över huvudet. Det gör att risken för nedskrivningar i den rekordstora orderstocken kan vara överskattad.

-Man har lyckats få tillbaka marginalerna som jag upplever att marknaden inte uppskattar tillräckligt mycket. Det är fortfarande de här gamla nedskrivningarna av Friends- och Tele2 Arena som spökar ibland. Jag tycker inte de har fått tillräcklig kredd för omställningen de har gjort av verksamheten samt den lägre skuldsättningen, säger han.

Peab hade en rörelsemarginal på 4,7 procent på rullande 12-månadersbasis i det första kvartalet. I sammanhanget kan noteras att Skanska rapporterat en rörelseförlust två kvartal i rad till följd av omstruktureringskostnader och nedskrivningar. Skanskas svårigheter är bland annat relaterade till Polen och USA medan Norden flyter på bra. Peab är inriktat på Norden och har ungefär 85 procent av försäljningen i Sverige.

Sandberg noterar även att Peab visserligen har en viss exponering mot bostadsmarknaden men inte mot den dyraste prisklassen, som är det segment som har det tuffast för närvarande.

Peabs aktie stiger vid 11-tiden 4,8 procent till 78,90 kronor. Kepler Cheuvreux har satt riktkursen till 90 kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.