Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Peab förvärvar mark för central logistik i Malmö

Publicerad: 16 mars 2022, 08:37

Här, vid Jägersrovägen i Malmö, köper Peab mark om 20 000 kvadratmeter av Arons bildemongering.

Foto: Google maps

Peab Fastighet förvärvar ytterligare mark i Malmöområdet Fosie/Jägersro. Fastigheten är 20 000 kvadratmeter stor och ligger intill E65:an.


Ämnen i artikeln:

PeabMalmö

På platsen, mellan Inre och Yttre ringvägen i Malmö, har det tidigare bedrivits bilskrot. Säljare är Arons bildemontering, ett familjeägt företag i Malmö.

Genom förvärvet utökar Peab Fastighet sin portfölj av mark i området Fosie/Jägersro. Peab har tidigare förvärvat mark om drygt 100 000 kvadratmeter i närområdet, anpassad för lager- och logistikverksamhet. Med dessa två fastigheter, skriver bolaget i ett pressmeddelande, skapas möjligheter att tillföra området nya affärsverksamheter.

Läs även: Peab köper Primus av Oscar Properties: ”Det har varit en snabb process”

– Här ser vi en ökad efterfrågan av lager- och logistikfastigheter vilket ger denna byggrätt stor potential för vidare förädling inom just det området. Ett unikt läge intill motorväg och samtidigt kort sträcka till centrala Malmö. Förvärvet ger oss möjligheter att förenkla vardagen där livet levs inom logistiksektorn, kommenterar Christian Dahlman, affärsenhetschef Syd, på Peab Projektutveckling.

Peab Fastighet får tillträde till marken sommaren 2023. 

– Som företagare tycker jag det är bra att marken förvaltas vidare med en trygg aktör som Peab, avslutar Andreas Nilsson på Arons bildemontering.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

PeabMalmö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.