Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Peab deltar i konsortium som investerar i Northland

Publicerad: 30 maj 2013, 04:45

Northland har i dag meddelat att det finns ett förslag på en långsiktig finansiell lösning innebärande att bolaget tillförs 335 miljoner USD genom emission av obligationer.


Ämnen i artikeln:

FolksamPeab

Ett konsortium bestående av Folksam, Metso, Norrskenet och Peab investerar var för sig 25 miljoner USD och därmed totalt 100 miljoner USD i Northlands obligationer. Genom investeringen erhåller konsortiet rätten att utse fyra utav totalt sju styrelseledamöter. Syftet är att skapa ett erforderligt inflytande samt att tillföra kompetens med uppdraget att återupprätta förtroendet för bolaget.

Northland kommer i och med detta att få en ny styrelse. Konsortiet har föreslagit Olav Fjell som styrelseordförande och kommer, när obligationserbjudandet är fulltecknat och godkänt, att föreslå ytterligare tre styrelseledamöter.

Refinansieringen av Northland säkerställer utestående fordringar samt att Peab får fullfölja befintliga entreprenadkontrakt samt det 10-åriga avtalet om transport av malm till Narvik.

– Det är mycket glädjande att Northland nu fått en långsiktig finansieringslösning på plats. Genom att investera i obligationen tillsammans med Norrskenet, Metso, och Folksam kommer vi att skapa ett bestämmande inflytande samt tillföra kompetens och därmed säkra en framtida optimal drift av bolaget. För Peabs del är det mycket positivt att vi kan fullfölja våra ingångna avtal avseende entreprenader och transporttjänster” säger Peabs vd Jesper Göransson.

Grundförutsättningen för konsortiet, och respektive parts andel på 25 MUSD, är att obligationserbjudandet är fulltecknat när teckningstiden går ut 30 maj 2013 22:00 CET och att konsortiet får fyra av sju styrelseplatser.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Ämnen i artikeln:

FolksamPeab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.