Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Paulsson säljer Platzer-aktier för 189 miljoner

Publicerad: 5 november 2015, 14:56

Erik Paulsson sitter längst till vänster på bilden.

Foto: Sigurdur J Ólafsson.

Nordea mäklade strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen en aktiepost om 5 625 000 B-aktier i Göteborgsbaserade Platzer Fastigheter. Det motsvarar 5,9 procent av kapitalet, och 2 procent av rösterna i bolaget. Säljare är sannolikt Erik Paulsson.


Nordea mäklade strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen en aktiepost om 5 625 000 B-aktier i Göteborgsbaserade Platzer Fastigheter. Det motsvarar 5,9 procent av kapitalet, och 2 procent av rösterna i bolaget. Säljare är sannolikt Erik Paulsson.

Enligt SIS Ägarservice ägde en ägare, AnJa Invest AB, just 5 625 000 B-aktier i Platzer vid kvartalsskiftet och sannolikheten att det är AnJa som sålt är därför stor. Kvar håller man då sina 5 miljoner röststarka A-aktier, som motsvarar 5,2 procent av kapitalet och 18,1 procent av rösterna.

Enligt allabolag.se är AnJa Invest ett dotterbolag till Backahill Utveckling AB och ordförande i bolaget är Erik Paulsson. Ifall det visar sig vara AnJa Invest som säljer då är försäljningen den andra stora som Paulsson-sfären gör i Platzer på mindre än ett år. I december ifjol sålde man av 3,5 miljoner B-aktier.

Som nämnts ovan håller man kvar 18,1 procent av rösterna och är därför i allra högsta grad en kraft att räkna med i Platzers styrelserum där Paulsson-sfären representeras av Anders Jarl.

Aktierna mäklades till kursen 37,75 kronor och aktiepostens värde var således 188,8 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.