Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Patrizia förvärvar bostäder i Kista

Publicerad: 1 april 2021, 08:07

Patrizia förvärvar fastigheten Selfoss 4 i Kista.

Foto: SHH/Fabege

Tyska Patrizia har förvärvat en bostadsfastighet i Kista, i norra Stockholm, av Fabege och SHH. Köpeskillingen uppgår till cirka 400 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Patrizia ImmobilienFabegeSHH Bostad

Affären avser fastigheten Selfoss 4 som omfattar 130 hyreslägenheter och fyra kommersiella lokaler på bottenplan. Byggnaden stod färdig i februari 2021 och är en del av Fabege och SHH Bostads Selfoss-projekt. Säljare är delägda Selfoss Invest. 

– Kista är en spännande och dynamisk förort till Stockholm och betraktas som ”Europas Silicion Valley”. Det bidrar till vår övertygelse i detta förvärv, säger Jörg Laue, chef nordiska transaktioner på PATRIZIA, i bolagets pressmeddelande.  

Selfoss-projektet startade 2018 och omfattar totalt tre bostadsfastigheter med bostadsrätter samt hyresrätter. Den nu avyttrade fastigheten är projektets tredje och sista etapp. 

– Färdigställandet av Selfoss och försäljningen av etapp tre är ett fint kvitto på det framgångsrika samarbetet mellan SHH och Fabege. Vi är väldigt stolta över att ha drivit detta projekt, som nu utgör ett levande bostadskvarter med nära 280 nya hem i ett växande Kista, säger Fredrik Alvarsson, vd på SHH Bostad, i bolagets pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.