Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pareto köper för 1,5 miljarder i Täby och Huddinge

Publicerad: 20 oktober 2021, 07:52

Foto: Pareto Securities

Preservium Property, Pareto Securities nybildade bolag, har köpt två fastigheter av Boetten Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Pareto Securities

Affären avser fastigheterna Täby Vinkelhaken 2 och Huddinge Snickarboden 1, som är belägna i Arninge och Flemingsberg i Storstockholm. Fastigheterna omfattar totalt cirka 43 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. På båda fastigheterna finns även betydande byggrätter. 

Hyresgästerna är Riksarkivet samt Region Stockholm, som representerar 64 procent respektive 36 procent av hyresintäkterna. Riksarkivet ligger i Arninge i Täby kommun och är en statlig förvaltningsmyndighet som har ansvar för den statliga arkivverksamheten och arkivvården i Sverige. Regionarkivet ligger i sin tur i Flemingsberg i Huddinge kommun och är en arkivmyndighet inom Region Stockholm som har uppgiften att långtidsförvara, vårda och tillhandahålla den information som ska bevaras inom Region Stockholm. 

Läs även: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad”

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av dessa fastigheter. Hyresgästernas verksamhet utgör en central del av den svenska myndighetsförvaltningen och fastigheterna med dess strategiska lägen och hyresgäster uppfyller väl de investeringskriterier som Pareto fokuserar på vid förvärv. Vi ser nu fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med Riksarkivet och Region Stockholm, säger Oskar Sandblom på Pareto Securities AB, i bolagets pressmeddelande.

Preservium Property AB avser att noteras på Spotlight Stock Market under november 2021.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Pareto Securities

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.