Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pandox säljer hotellkomplex för över en halv miljard i Kanada

Publicerad: 23 september 2022, 06:55

Pandox säljer hotellet Intercontinental Montreal till en lokal investerare för motsvarande 660 miljoner kronor. Till vänster bolagets vd Liia Nõu.

Foto: Mattias de Frumerie/Google maps

Hotellfastighetsbolaget Pandox säljer hotellet Intercontinental Montreal, Kanada, för motsvarande 660 miljoner kronor. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

PandoxHotellKanadaSvepet

 

Försäljningen innefattarbåde hotellfastighet och hotelldrift med ett totalt transaktionsvärde om cirka 80 MCAD vilket motsvarar cirka 660 miljoner kronor. Frånträdet planeras ske under det första kvartalet 2023.

Läs mer: Pandox förlänger storavtal med Scandic – 3 600 hotellrum hyrs ut

– Vi är nöjda över att ha tecknat avtal om avyttring av InterContinental Montreal som vi ägt sedan 2007 och utvecklat i etapper sedan dess. Tidpunkten är rätt, försäljningspriset är attraktivt och köparen har stark lokal förankring i Montreal. Vi visar med försäljningen att Pandox modell för värdeskapande fungerar väl på alla våra marknader. Avyttringen realiserar värden och frigör kapital till fortsatt expansion på våra huvudmarknader, säger Liia Nõu, vd för Pandox, i en kommentar.

Läs mer: Halvvägs tillbaka - Liia Nõu om sorg och glädje i Pandox återkomst

Hotellet, som har 357 rum och drivs under ett managementavtal, hade 2019 en omsättning på cirka 30 MCAD (cirka 247 miljoner kronor) och ett driftnetto på cirka 5 MCAD (cirka 41 miljoner kronor).

Transaktionen sker via en inkråmsaffär och beräknas slutföras i det första kvartalet 2023 efter sedvanlig granskningsprocess, enligt kanadensisk praxis, där köparen erlägger en deposition som förverkas om transaktionen inte slutförs.

Köparen är en väletablerad fastighetsinvesterare och utvecklare med verksamhet i östra Kanada.

 

 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PandoxHotellKanadaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.