Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pandox säljer hotell och spa-anläggning i Dalarna

Publicerad: 31 mars 2022, 20:21

Fastigheten ligger på Strandgatan 12 i Mora. Hotellet har drivits av familjen Lund sedan 2018.

Foto: Pandox

Pandox har ingått avtal om avyttring av hotellfastigheten som inrymmer Mora Hotell & Spa i Mora. Köpare är Cibola Holding. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 114 miljoner kronor före uppskjuten skatt.


Ämnen i artikeln:

Pandox

Mora Hotell & Spa har 140 rum med en fristående privat operatör som hyresgäst. Hotellfastigheten ingår i affärssegmentet Fastighetsförvaltning och avyttringen sker genom försäljning av aktier i fastighetsägande bolag. 

Fram till frånträdet redovisas innehavet som ”Tillgång som innehas till försäljning” i Pandox balansräkning. 

Läs mer: Halvvägs tillbaka - Liia Nõu om sorg och glädje i Pandox återkomst 

Frånträde förväntas ske omkring den 2 maj 2022.

– Vi är nöjda över att ha hittat en överenskommelse om försäljning av Mora Hotell & Spa med Cibola, som vi bedömer har de bästa förutsättningarna att utveckla hotellfastigheten vidare. Transaktionen är i linje med Pandox strategi att löpande optimera portföljen med fokus på hotellfastigheter i strategiska lägen. Avyttringen sker till ett attraktivt pris som överstiger Pandox interna värdering”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Pandox

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.