Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pandox miljardköper i Tyskland

Publicerad: 18 juni 2019, 06:38

Pandox har tecknat avtal om förvärv av tre hotellfastigheter i Tyskland. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 103 miljoner euro, motsvarande drygt 1 miljard kronor. Säljare är HR Group.


Ämnen i artikeln:

PandoxTyskland

Pandox har tecknat avtal om förvärv av tre hotellfastigheter i Tyskland. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 103 miljoner euro, motsvarande drygt 1 miljard kronor. Säljare är HR Group som kvarstår som minoritetsägare till 5,1 procent.

Hotellfastigheterna är belägna i Augsburg, Erfurt samt Dortmund och omfattar totalt 565 rum.

– Förvärvet är industriellt riktigt och bidrar till att ytterligare diversifiera Pandox portfölj. Hotellfastigheterna har goda lägen i stabila inhemska städer i Tyskland och drivs huvudsakligen av inhemsk efterfrågan med god balans mellan affärs-, mötes- och fritidssegmenten, säger Anders Nissen, CEO för Pandox.

HR Group kommer driva hotellen under det tyska varumärket Dorint Hotels & Resorts.

Hyresavtalet är omsättningsbaserat och har en löptid på 20 år. Hyresintäkterna för 2019 förväntas uppgå till runt 5,5 miljoner euro och driftnetto väntas landa på 5 miljoner euro. I svenska kronor rör det sig om drygt 580 miljoner respektive cirka 530 miljoner.

– HR Group är nöjda med att få Pandox som strategisk partner för de tre hotellfastigheterna. Vi är glada över att fortsätta driften av de tre hotellen och att sträva efter en stark prestation och gästupplevelse med våra team, säger Ruslan Husry, CEO för HR Group.

Tillträde beräknas ske i det tredje kvartalet 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

PandoxTyskland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.