Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pandox köper hotell i Bryssel för 360 miljoner kronor

Publicerad: 1 augusti 2022, 12:45

Liia Nõu, vd för Pandox.

Foto: Mattias de Frumerie

Pandox förvärvar NH Brussels Louise i centrala Bryssel, Belgien för cirka 35 miljoner euro, motsvarande cirka 360 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

PandoxHotell

– Hotellet har ett starkt läge i centrala Bryssel med god utvecklingspotential. Bryssel är en växande hotellmarknad som vi varit verksamma i under närmare 25 år och känner mycket väl, kommenterar Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox äger åtta hotellfastigheter i Bryssel, varav sex i Operatörsverksamhet och två i Fastighetsförvaltning med NH Hotel Group som hyresgäst, vilket gör bolaget till en stor hotelloperatör i staden. 

– Vi har genom åren framgångsrikt förädlat hotellfastigheter på många olika marknader, inte minst i Bryssel. Med vår starka lokala kommersiella och tekniska plattform i Bryssel är jag övertygad om att vi kommer att kunna skapa god avkastning på vår investering i NH Brussels Louise.

Hotellet har 246 rum och ägs och drivs av den spanska hotellkedjan NH Hotel Group. Transaktionen, som finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter, förväntas slutföras i början av det fjärde kvartalet 2022.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PandoxHotell

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.