Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Pandox köper hotell för 4 miljarder

Publicerad: 18 november 2016, 07:32

Anders Nissén, vd, när Pandox gjordce comeback på börsen.

Foto: Sverrir Thór.

Pandox köper sju hotell i Europa av Invesco Real Estate. Köpeskillingen för de totalt 1 744 rummen uppgår till 4,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

PandoxNederländernaTyskland

Av de sju hotellfastigheterna ligger fyra i Tyskland, två i Österrike och en i Nederländerna. Den förvärvade hotellportföljen förväntas bidra med motsvarande cirka 140 miljoner i hyresintäkter 2017.

– Förvärvet uppfyller samtliga Pandox strategiska kriterier när det gäller storlek, läge, marknadsposition och lönsamhet samt bidrar till att ytterligare diversifiera vår intäktsbas. Hotellfastigheterna är av mycket hög kvalitet, drivs av välkända operatörer under långa omsättningsbaserade hyresavtal och ger ett betydande intäktstillskott till Pandox redan starka hyresportfölj. Med detta förvärv visar vi också att det finns stor potential för Pandox att med god lönsamhet växa sin kärnaffär på de stora hotellmarknaderna i Europa, säger Anders Nissen, VD för Pandox.

Förvärvet är fullt finansierat genom ett nytt banklån samt befintliga lånefaciliteter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.