måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Pandox i ny affär – förvärvar hotell i gammal romersk badort

Publicerad: 23 september 2022, 14:27

Köper hotell Hilton Bath.

Efter försäljningen i Kanada om 600 miljoner kronor så förvärvar Pandox en hotellfastighet, inklusive drift, i centrala Bath i England.

Ämnen i artikeln:

StorbritannienPandox

R


Säljare är ett bolag som kontrolleras av Starwood Capital Group, det skriver Pandox i ett pressmeddelande. 

Totalt förvärvspris uppgår till cirka 40 miljoner brittiska pund, motsvarande 495 miljoner kronor, och kommer initialt att finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter.

Pandox, som under dagens har sålt ett hotell i Kanada, förväntar sig att hotellet kommer att generera en stabiliserad direktavkastning om cirka 7,5 procent. Hotellet kommer att per 23 september att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. 

Hotellet har 176 rum och kommer att drivas under ett nytt managementavtal med Axiom Hospitality och varumärket DoubleTree by Hilton (franchise), skriver Pandox i ett pressmeddelande. 

– Storbritannien är en prioriterad marknad för oss och ett hotell i Bath ger oss exponering mot ett attraktivt turistmål som rankas som en toppdestination hos både inhemska och internationella besökare. Hotellet är välinvesterat och har ett starkt, strategiskt läge i centrala Bath och attraherar både fritids- som affärsresenärer, kommenterar Liia Nõu, vd för Pandox.

3,8 miljoner besökare i staden årligen

Hotellet har direkt närhet till stadens kända historiska kärna och dess romerska bad. Fritidssegmentet utgör en viktig del av efterfrågan genom dess historiska arv, teatrar, museum och kulturliv. Även sport (rugby) och universitetet utgör viktiga delar för efterfrågan och staden har ett rikt företagsliv inom främst servicesektorn. Cirka 3,8 miljoner människor besöker staden varje år och destinationen finns på Unescos världsarvslista vilket borgar för dess långsiktiga status som kvalitetsdestination. 

Källa: Pandox

 

 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev