fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Pandox handlar i Nürnberg – köper hotell för 650 miljoner

Publicerad: 12 november 2019, 13:40

Anders Nissen är vd för Pandox. Foto: Ajda Dzambic.

Pandox förvärvar Maritim Hotel med 316 rum i centrala Nürnberg för 61 miljoner euro, motsvarande 650 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

TysklandPandoxHotell

Pandox förvärvar Maritim Hotel med 316 rum i centrala Nürnberg för 61 miljoner euro, motsvarande 650 miljoner kronor.

Säljare är en tysk institution, skriver Pandox i ett pressmeddelande.

Köpet, som väntas bidra med cirka 3,2 miljoner euro i driftnetto år 2020, finansieras med kassa och befintliga kreditfaciliteter

– Vi är väldigt nöjda att kunna förvärva Maritim Hotel Nürnberg då det uppfyller samtliga Pandox förvärvskriterier och genomförs till en attraktiv värdering, säger Pandox vd Anders Nissen enligt pressmeddelandet.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 5,4 procent före transaktionskostnader och förväntas öka betydligt genom aktivt ägande och värdehöjande investeringar. Enligt pressmeddelandet kommer Pandox investera 18 miljoner euro i en genomgripande uppgradering av hotellets tekniska standard samt rum, mötesrum, restaurang, bar och övriga publika ytor.

Maritim hotel i Nürnberg. Foto: Wikimedia

Maritim Hotel Nürnberg byggdes 1986 och har 316 rum och nio mötesrum, varav det största har kapacitet för upp till 850 personer. Nürnberg är Bayerns näst största stad med cirka 3,5 miljoner invånare inräknat omgivande förstäder. Det är en av Tysklands snabbast växande ekonomiska zoner med stor inflyttning och låg arbetslöshet. Vidare hyser staden en av de största mässanläggningarna i Tyskland med cirka 1,5 miljoner besökare årligen.

Transaktionen sker genom inkråmsförvärv, inklusive hotellfastigheten och ett existerande hyresavtal med kort löptid med Maritim Hotels. Pandox utvärderar för närvarande olika alternativ för hotellet, däribland att teckna ett nytt hyresavtal eller att ta över driften av hotellet.

Köpet väntas slutföras i det första kvartalet 2020 och hotellet kommer att redovisas under affärssegmentet Fastighetsförvaltning.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev