Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Påbörjar ny stadsdel i Linköping

Publicerad: 12 februari 2016, 08:31

Den nya stadsdelen ska växa upp i det rosa-markerade området. Bild: Linköping kommun.

Linköpings kommun har nu inlett planeringen av en ny stadsdel. Målet är att 1 500 nya bostäder ska byggas etappvis från 2021.


Ämnen i artikeln:

Linköping

Linköpings kommun har nu inlett planeringen av en ny stadsdel, som ska ligga längs med Malmslättsvägen. Målet är att 1 500 nya bostäder ska byggas etappvis från 2021.

Tanken är att den nya delen av staden ska knyta samman redan de redan befintliga stadsdelarna i innerstaden, Ryd och Universitetsområdet.

– En tydligare koppling mellan universitetsområdet, Ryd och innerstaden kommer berika vår innerstad och förhoppningsvis leda till att fler studenter vill och kan stanna i Linköping efter sina studier, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

Aguirre tror också att läget kommer att vara intressant inte bara för studenter, utan även för näringslivet.

– Med stärkta kopplingar mellan näringsliv, utbildning och forskning får fler företag förutsättningar att växa fram och utvecklas. Det är en välkommen utveckling som stärker Linköping som kunskapsstad, säger han.

Enligt kommunen har man i arbetet med den nya stadsdelen hämtat inspiration från bland annat Amiralstaden i Malmö och Östra Sala Backe i Uppsala.

Samhällsbyggnadsnämnden behandlar ärendet vid sitt sammanträde 17 februari, och nämnden föreslås ge startbesked åt detaljplanearbete som kommer att pågå under cirka två år. Byggnation förväntas ske i etapper de närmaste åren.

Redaktionen

Källa: Linköping kommun

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.