Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar säljer fastighet med lyxbilar i Järfälla

Publicerad: 19 maj 2022, 15:37

Oscar Engelbert.

Foto: Oscar Properties

Oscar Properties säljer den nyproducerade fastigheten Järfälla Sollentuna Häradsallmänning 1:28, med en lyxbilsåterförsäljare som hyresgäst, till Genova för 94,5 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesGenova Property Group

Oscar förvärvade fastigheten, om cirka 4.200 kvadratmeter, i februari 2021 för cirka 100 miljoner kronor. Nu säljer utvecklaren till Genova. 

Fastigheten är fullt uthyrd till ett helägt dotterbolag inom danska Semlerkoncernen som kommer bedriva försäljning och verkstad för exklusiva bilvarumärken. 

Läs  mer: Castellum säljer Oscar Properties-post med förlust 

Årligt hyresvärde uppgår till 5,5 miljoner kronor och det förväntade årliga driftnettot uppgår till cirka 5,3 miljoner med en återstående avtalstid om nio år. Fastigheten kommer att miljöcertifieras.

– Genovas främsta fokus ligger inom samhällsfastigheter och bostäder, men Genovas förvärvsstrategi möjliggör att vi vid rätt förutsättningar kan komplettera portföljen med kommersiella fastigheter som vi bedömer är bra långsiktigt, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group. 

Läs  mer: Oscar köper fastigheter för 1 miljard 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.