Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar Properties säljer vidare projekt Primus

Publicerad: 14 oktober 2021, 08:47

Foto: Malin Hoelstad/TT

Oscar Properties köper ut Starwood ur projektet Primus och har i samma veva ingått en avsiktsförklaring för att sälja byggrätterna vidare.

Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesStarwood Capital Group

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Projektet Primus är sedan tidigare ett joint venture mellan Oscar Properties och Starwood Capital, där syftet var att gemensamt utveckla kvarteret Primus på Lilla Essingen i Stockholm. De båda parterna har nu nått en överenskommelse om att Oscar Properties köper ut Starwood från det gemensamt ägda projektet. 

Oscar Properties har även ingått en avsiktsförklaring om att sälja vidare byggrätterna i projektet. Köpeskillingen för byggrätterna förväntas uppgå till drygt 1,3 miljarder kronor.

Läs även: Castellum miljardsäljer - blir ny storägare i Oscar Properties 

– Genom denna affär frigör vi oss från framtida finansiella åtaganden kopplade till Primus och erhåller ett väsentligt likviditetstillskott. Affären är i linje med Oscar Properties mål om att fokusera på att utöka och utveckla sin förvaltningsaffär. Den likviditet och de kassaflöden som skapas från byggrättsaffärer och projektutveckling skall återinvesteras i förvaltningsfastigheter, säger Oscar Engelbert, grundare och vd av Oscar Properties, i bolagets pressmeddelande.

Nettoköpeskillingen till Oscar Properties från affären förväntas uppgå till 260 miljoner kronor, varav 30 miljoner är villkorade av att en viss boyta uppnås i projektet. Överlåtelsen väntas ske under november 2021. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev