Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar Properties säljer fastigheter i Nacka för en krona

Publicerad: 13 augusti 2020, 06:32

Planområdet i Norra Nacka strand där flera av de aktuella fastigheterna ligger i bakgrunden. I förgrunden Oscar Engelbert, vd och ägare av Oscar Properties.

Montage: Oscar Properties / Nacka kommun

Oscar Properties överlåter samtliga aktier i Nackahusen Holding AB inklusive de helägda fastighetsägande dotterbolagen till ett joint venture som ägs gemensamt av Genova Property Group och SBB.


I transaktionen avyttrar Oscar Properties fastigheterna Nacka Sicklaön 13:24, 13:139 och 362:1 samt del av Sicklaön 13:78, 13:135 och 13:87, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Läs även: Heba begär dotterbolag till Oscar Properties i konkurs – Engelbert svarar

Fastigheterna utgörs av kommersiella lokaler samt byggrätter där kommande detaljplan förväntas medge utveckling av bostäder och lokaler om cirka 39 400 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till 1 krona. Uppsidan för Oscar Properties är att bolaget genom affären gör sig av med skulder på 360 miljoner kronor.

Och Oscar Properties kan få in mer pengar vid ett senare tillfälle. Köparen övertar på tillträdesdagen ansvaret för utestående obligationer utgivna av Nackahusen Holding och utöver detta tillkommer en tilläggsköpeskilling baserad på projektens vinster vid färdigställande. Tilläggsköpeskillingen kan maximalt uppgå till 240 miljoner kronor.

Läs även: Oscar Properties stämning av Stockholms stad får inte gehör 

Vidare så har Nackahusen Holding i samband med transaktionen ingått avtal med ytterligare part avseende avyttring av byggrätter om 8 500 kvadratmeter samt kvarvarande kommersiella byggnader på fastigheten Nacka Sicklaön 13:135 och 13:87.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.