Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar Properties och Carlyle i joint venture

Publicerad: 8 november 2014, 06:29

Oscar Properties har bildat ett samägt bolag med Carlyle i syfte att konvertera en fastighet i Nacka från kontor till cirka 200 bostäder. Bolaget förvärvar fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 300 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Carlyle GroupNackaOscar Properties

Oscar Properties och Carlyle har ingått ett avtal om att gemensamt utveckla fastigheten Nacka Sicklaön 369:32 vid Nacka Strand. Fastigheten ägs idag av fastighetsbolaget Carlyle och ska efter konvertering säljas som bostadsrätter. Projektet har beräknad preliminär byggstart i slutet av 2015, och kommer att omfatta cirka 200 lägenheter.

Ett samägt aktiebolag har bildats för projektet, som ägs till lika delar av Oscar Properties och Carlyle. Bolaget förvärvar fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 300 miljoner kronor. Tillträde sker när detaljplanen vinner laga kraft. Oscar Properties ska driva projektet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.