Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar Properties miljardköper av SBB: ”Vi ska bygga till ett pris som många kan ha råd med”

Publicerad: 13 oktober 2020, 06:51

Ilija Batljan och Oscar Properties är redo för gemensam affär.

Montage: SBB / Oscar Properties

Oscar Properties har ingått ett avtal med SBB om att köpa en fastighetsportfölj för 1,4 miljarder kronor av SBB. Försäljningen är villkorad av att Oscar Properties erhåller nödvändig skuldfinansiering och tillförs nytt eget kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterOscar PropertiesOscar Engelbert

Försäljningen inkluderar två kontorsfastigheter direkt ägda av SBB och resterande fastigheter utgörs av SBB:s 50 procent delägda joint venture Valerum.

Läs även: Oscar Properties förlorar fakturamål i rätten

Det totala överenskomna fastighetsvärdet på 1,4 miljarder kronor och försäljningen är villkorad av att Oscar Properties erhåller nödvändig skuldfinansiering och tillförs nytt eget kapital.

”SBB:s transaktionsteam fortsätter att leverera försäljningar med ambitionen att SBB ska uppnå en BBB+ rating”, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, i ett pressmeddelande.

Fastighetsvärlden skriver att affären handlar om 37 fastigheter varav flera är belägna i Helsingborg, Karlskrona, Oskarshamn, Höganäs och Motala.

För att tillföra nytt eget kapital kommer Bolaget så snart som möjligt att kalla till en extra bolagsstämma den 16 november 2020, skriver tidningen.

Läs även: SBB gör riktad nyemission

Oscar Engelbert kommenterar affären i Fastighetsvärlden:

”Genom förvärvet från SBB, tillsammans med den tillhörande kapitaliseringen av bolaget, skapar vi nu en solid finansiell ställning utan att vara beroende av fluktuerande kassaflöden från utvecklingsverksamheten. Vi har i samband med förvärvet identifierat ca 82 000 kvadratmeter byggrätter i portföljen inom ramen för befintliga detaljplaner, varav en stor andel kommer att vara aktuella för bostadsutveckling. Vi ska bygga och sälja bostadsrätter runtom i Sverige. Det som ska särskilja oss är att vi ska bygga till ett pris som många kan ha råd med samtidigt som vi ska bygga med hög kvalitet, hållbart och med en genomtänkt design som ofta överraskar.”

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.