Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Oscar köper av AFA för 700 miljoner

Publicerad: 12 april 2017, 07:21

Södra Värtan med Bonniers höghus i högra hörnet. Bild: Stockholms stad.

Oscar Properties förvärvar tre fastigheter i utvecklingsområdet Södra Värtan i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm av AFA Sjukförsäkring. 200 bostäder beräknas kunna byggas på fastigheterna.


Ämnen i artikeln:

JLLOscar PropertiesStockholmNorra Djurgårdsstaden

Oscar Properties förvärvar tre fastigheter i utvecklingsområdet Södra Värtan i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm av AFA Sjukförsäkring. 200 bostäder beräknas kunna byggas på fastigheterna som köps för 700 miljoner kronor.

Södra Värtan ska i framtiden bestå av totalt elva nya kvarter, med 2 400 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser.

Fastigheterna, Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51, bedöms kunna utvecklas till 200 nya bostäder och cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta. Affären inkluderar också bland annat en förvaltningsfastighet om 29 500 kvadratmeter som idag är fullt uthyrd.

– Som vi meddelade i februari ser vi en betydande potential att fortsätta utveckla kommersiella fastigheter i Stor-Stockholm. Marknaden för kommersiella fastigheter med fokus på designade, kreativa och yteffektiva kontor växer och vi ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor. Fastigheterna i Södra Värtan uppfyller våra kriterier för fortsatt lönsam tillväxt både inom moderna bostäder och kontor och genom detta förvärv fortsätter vi vår lagda tillväxtstrategi, säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

Avsikten är att tillträda fastigheterna första september 2017.

– Vi tycker att det är väldigt roligt att Oscar Properties tar över utvecklingen av fastigheterna och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen i Södra Värtan, säger Anna Berfenstam transaktionschef AFA Fastigheter.

Förvärvet avses finansieras med egna medel och banklån.

JLL var rådivare till AFA i försäljningen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.